во ,

27 Илустрации за тажната страна на реалноста во која живееме

Џон Холкрофт преку своите илустрации ја истакнува тажната страна на светот во кој живееме.

Креативниот артист, кој се занимава со илустрирање речиси 25 години, со своите дела разгорува дискусии за многу чувствителни теми кои често се избегнуваат.

Зависноста од социјалните мрежи, менталното здравје, климатските промени… погледнете ги цртежите на Џон кои ќе ве замислат:

Еден ден ова ќе биде твое

Илустрација за менталното здравје во време на социјална изолација

Борбата против климатските промени

Социјалните мрежи може да имаат негативно влијание на самодовербата на тинејџерите, давајќи им лажна слика за тоа како изгледа нивното тело

Работа од дома во самоизолација

Тестирање на вакција за КОВИД-19

Итноста за справување со климатските промени и колку брзо реагираме за тоа

Крадење на идентитетот

Како прекумерното седење пред екраните може да влијае на физичкото и менталното здравје кај децата

Скалата на привилегиите

Како луѓето се справуваат со финансиите за време на пандемијата

Профитирање од климатските промени

Правење пари

Љубовта боли

Цената за фармацевтските производи

Иселеници бараат азил

Онлајн измама

Лажго лажго

Доволно кажано

Тапкање во место

Вирусот во функција

Скалата на успехот

Бирократија во здравството

Интернет безбедност

Измамите преку e-mail за време на карантинот

Штедењето за пензионирањето

Како да ја заштитиме економијата од вирусот?

Цената на вирусот

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Низ илустрации: Социјални мрежи vs. Реалност

10 Интригантни места кои беа пронајдени благодарение на „Гугл мапс“