во ,

21 Фотографии кои докажуваат дека генетиката може да направи чуда

Секој човек има роднини чии црти кај него се препознаваат со голо око, а често ги разделуваат цели генерации. Некои ги наследиле дупчињата на мајка си, некои силната брада на дедо, а трети шармантната насмевка на прабабата. Но, има луѓе кои нè тераат уште еднаш да размислиме колку е моќна моќта на генетскиот код, бидејќи тие лесно можат да поминат под клонови на нивните најблиски.

1. „Мајка ми на фотографија од училишен годишник направена во 1977 година и јас“.

2. „Ова сме јас и мојот пра дедо по таткова линија. Родени сме со разлика од 506 години“.

3. „Јас сум само 26% Скандинавка, но гените на мојата прабаба од Норвешка (лево) беа посилни од останатите“.

4. „Јас и татко ми на 29 години“.

5. „Јас и баба ми по мајка. Сепак, гените се смешна работа.“

6. „Јас и татко ми во младоста“.

7. „Пред некој ден најдов слика од баба ми (лево). Се чувствувам како да се гледам во огледало!“

8. „Ова сме јас и мајка ми“.

9. „Јас и татко ми на 16 години“.

10. „Јас во 2014 година и баба ми во 1940 година. Гените не лажат!“

11. „Ова сме јас и мајка ми во Стоунхенџ. Фотографии направени со разлика од 34 години“.

12. „Јас и братот на прадедо ми“.

13. „Често ми велат дека изгледам како баба. Што мислиш?”

14. „Јас и татко ми на 30 години“.

15. „Јас и мојата прабаба, фотографии направени со разлика од 80 години“.

16. „Јас и дедото на мајка ми. Отсекогаш ми велеа дека ги наследив неговите ирски очи“.

17. „Ова сме јас и мајка ми. Иста возраст, но различни векови“.

18. „Јас и мојата баба по мајка во средината на 50-тите години“.

19. „Јас сум лево, а мајка ми е десно“.

20. „А тоа сме јас и татко ми на иста возраст“.

21. „Откако поминав некое време со мајка ми и сфатив дека точно знам како ќе изгледам за 35 години“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Господине Трпе, мора да ве разочараме. Жена ви страшно се напи…

17 Случаи кои докажуваат дека добрината постои