во

21 Луѓе кои освен куќата добија уште нешто плус


Старите куќи се полни со многу мистерии и тајни. Честопати, сопствениците, почнувајќи со реновирање или едноставно почнувајќи да исфрлаат ѓубре од подрумот, стануваат сопственици на артефакти кои припаѓале на минатите епохи. И не се работи само за ситници: понекогаш тие можат да сокријат цели тајни простории.

„Работниците вклучени во реконструкцијата на замок во Москва на таванот пронашле 2 чоколади „Сојузни“, произведено во 1915 година. Тие велат дека можат да се јадат“.

„Мојата сопруга го најде ова во куп ѓубре во старата куќа на нејзината баба. Тостерот е во дворот повеќе од 60 години. Го исчистив, го приклучив и сè уште прави одлични вафли!“

„Пронајдено во стара куќа. Предметите на горната слика изгледаат како соларници за сол и бибер.“

„Го отстранивме тепихот во нашата куќа очекувајќи да видиме бетонски под, но наместо тоа најдовме ремек дело од 1970-тите.“


„Ја најдов втората тајна врата во куќата која штотуку ја купивме.“

„Во 1965 година, татко ми работеше кај својот братучед, уривајќи стара куќа. Внатре во еден од ѕидовите нашол кутија за виолина. Братучедот на татко ми му дозволи да го чува наодот, а татко ми ја чуваше околу 50 години“.

„Еве ја содржината на сефот што го најдов во мојата куќа стара 200 години.“

„Радоста е да се има дом стар 140 години. Најдов една монета од 1888 година во дворот“.

„Го демонтирав ѕидот на тоалетот и најдов импровизиран премин. Со голема и тешка корпа внатре“.

„Ја најдов оваа тегла со пари. Секогаш ми велеа дека е закопано некаде во дворот на мојот прадедо. Татко ми го барал многу пати но безуспешно. Барав околу 2 и пол часа и го постигнав џекпотот!“

„Некој закопа стар телевизор во нашиот двор.“

„Овој сеф е откриен во плоча под тепихот во тоалетот.“

„Ја заменував рерната и ја најдов оваа под старата.“

„Пронајдено во ѕидот“.

„Го најдов во ѕидот на мојата куќа стара 100 години.“

„Поминав еден ден чистејќи го подот стар 113 години. Го отстранив линолеумот во бањата со нож и го најдов ова! Оригинални едвардиски плочки“.

„Го реновирам мојот вековен дом и денес открив дека вградената полица за книги е споена со дрвена лента од гајба за намирници Крогер од 1921 година“.

„Го извадив комплетот за прва помош во бањата и ја најдов овој стар тапет. Мојата куќа е изградена во 1812 година“.

„Најдов стар сеф во куќата на баба ми. Имаше документи, дипломи од 20-тите. И вреќа со стари монети. Особено сребрени долари од 1920 година“.


Градителот на овој ѕид го напишал датумот на завршување на работата со црни тули.

„Оваа убавина ја најдовме под стариот тепих. И пред 10 месеци најдоа плочки Минтон или можеби Пугин во ходникот под ламинатот! Зошто некој би ги криел?“

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

25 Луѓе на кои денот е трипати полош од вашиот најстрашен кошмар

17 Жени кои ги имаат најдобрите свекрви на светот