во , ,

19 Луѓе на кои не би им ги дале годините што ги имаат


Меѓу нас има луѓе кои делумно ја повторуваат судбината на Бенџамин Батон: тој изгледаше постар на 13 години одколку 30. Има и такви кои на која било возраст изгледаат како времето да застанало. Други, напротив, го претвараат режимот на стареење во забрзан формат. Сите ние се менуваме со годините на различни начини и не е секогаш лесно да се разбере колку години има личноста пред нас.

„Tриесет? Не, 13!“

„Овде изгледам како 30-годишен актер кој се обидува да прикаже тинејџер во сапуница од раните 2000-ти. Јас всушност имам 18-20 години“.

“Јас сум 17 години.”

„Ова е мојата сестра Тони со природно кадрава коса во 1987 година. Таа ми рече да ја запалам оваа слика. Таа изгледа како 83 години, а има само 13“.


„Твојата 40-годишна тетка или младо девојче?“

„Мојата девојка и јас изгледаме како пар на 16-годишници, иако и двајцата сме возрасни.“

„Изгледам како старица, иако имам 16 години.“

„Слика на мајка ми кога имаше околу 15 години“.

„Мојата сестра изгледа како на 12, но всушност има 22 години“.

„Мајка ми во 1978 година. 13 години“.

„Мојот прв ден во 8-мо одделение или мојот прва родиотелска средба?“

„Во седмо одделение изгледав како да сум разведен со 2 деца“.

Мојот документ за работа. Имам 40 години“.

„Мојот 11-годишен најдобар пријател.“

„Фотографија од тетка ми од 1990 година. Таа е средношколка.“

„Вака изгледаа децата во осмо одделение“.


Никогаш не би ти дал 41 година.

„Татко го држи синот. Изгледа како исцрпен продавач на половни автомобили, иако има само 19 години“.

„Имам 48 години. Јас сум баба со тетоважи. Мислам дека не изгледам лошо за мојата возраст“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оче згрешив, најсрамниот грев го направив!

22 Неверојатни луѓе кои не постојат невозможни работи