во ,

18 Импресивни фотографии кои го прикажуваат светот од нова перспектива

Сите знаеме дека има многу кул работи на светот за кои не се ни сомневаме. Но, понекогаш не треба да бидете научник или да читате учебници за да видите нешто необично. Тоа може да биде цвет или парче грозје под микроскоп, необична мувла, ‘рѓа, па дури и рендген на забите.

„Одгледав некои чисти кристали од шеќер дома“.

„Изолација на ДНК од јагода во научниот клуб“.

Вака изгледа маргаритка под електронски микроскоп.

„Рентген на забите на моето 6-годишно дете“.

А вака изгледа рендгенот кога има дополнителен заб во брадата.

Грини во електронски микроскоп.

„Му зедоа брис од ѓонот на чевелот на мојот колега. Ова ремек дело порасна“.

Цвет во својата нормална форма против макро слика на ливче.

Различни фази на митотична клеточна делба се јасно видливи на овие клетки од кромид под микроскоп.

„Неодамна дупнав шише со средство за дезинфекција со партал. И гледам дека нешто почна да расте на врвот…“

„Работам во лабораторија за растително ткиво. Загадувањето носи многу проблеми, но понекогаш е убаво“.

Споредба заб на куче со заб на мачка – хартијата покажува каде е линијата на непцата.

„Моето куче изврши голема нужда на ќебето и јас го исфрлив. И тогаш нешто порасна“

Одблиску дел од винова лоза.

„Го видов ова во чинија за храна на мачки што беше натопена во вода со недели по пожарот во куќата“.

„Денес дознав дека маркерите можат да мувлосаат.“

Го заборавивте инстант кафето.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

17 Чудни растенија кои предизвикуваат многу прашања

14 Луѓе кои биле измамени од онлајн продавници