во

15 Урнебесни шеги на сметка на нашите омилени свекрви

Синот ѝ се јавил на мајка му: „Се скарав со жена ми, доаѓам на некој ден кај вас“, а таа му одговорила: „Не синко, мора да плати за своите грешки, доаѓам јас кај вас“.

Овојпат ќе споделиме неколку шеги на сметка на свекрвите, се разбира, ова е само хумор и не сакаме да ни се налутат.

„Моја свекрва ми кажа дека сака да умре од природна смрт, па ја оставив во џунглата.“

„Мојата свекрва страда од дијабетес и има алергија на полен, па секогаш се трудам да ја развеселам со чоколада и цвеќе.“

„Не сум разговарала со свекрва ми 18 месеци – не сакам да ја прекинувам.“

Синот ѝ се јавил на мајка му: „Се скарав со жена ми, доаѓам на некој ден кај вас“, а таа му одговорила: „Не синко, мора да плати за своите грешки, доаѓам јас кај вас“.

Свекрва ми си купи папагал што зборува, но по една недела се пожали: „Овој папагал не кажа еден единствен збор“ и тогаш папагалот кажа: „Немав прилика кога“.

Една жена кажала: „Мојата свекрва е ангел“, а другата ѝ одговорила: „Имаш среќа, мојата уште е жива“.

„Позади секоја успешна жена, стои задоволен маж и изненадена свекрва.“

„Која е најлошата работа кај твојата свекрва?“ – „Нејзините две лица.“

„Мојата свекрва падна минатата седмица и си го изгреба коленото, престана да плаче за помош пред два дена.“

„Секојпат кога сум со мојата свекрва се прашувам кој го води пеколот во нејзино отсуство.“

„Не знам што би правела без мојата свекрва, но убаво е да се сонува за тоа.“

„Дефиниција за измешани емоции – ја гледаш свекрва ти како се вози по раб на карпа со твојот нов автомобил.“

Господ кажал: „Не можам да бидам секаде, па ја креирав мајката“. Ѓаволот кажал: „И јас не можам да бидам секаде, па ја креирав свекрвата“.

„Ја терам свекрва ми да одиме на риболов на мраз, пред мразот да стане предебел.“

„Сакаш да ти станам свекрва?“ – „Не, само сакам да се омажам за твојот син!“

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

14 Самонаречени мајстори кои врска си немаат од занаатот

12 Фотографии докажуваат дека животот во пар може да биде смешен и тежок истовремено