во ,

14 Фотки кои ќе направат да се чувствувате минијатурно

Обично немаме перцепција за нашата големина, најмногу бидејќи сè што користиме во секојдневието е усогласено со неа.

Но, ако малку размислите, ќе сфатите дека ние луѓето сме навистина минијатурни. Само помислете колку голема е нашата планета, а потоа колку големо е Сонцето во споредба со неа.

Кога, пак, ќе пробате да се споредите со големината на универзумот, целиот концепт дури почнува да губи смисла.

Но нема потреба да се споредувате со Сонцето или универзумот за да сфатите колку сме всушност мали. Постојат и многу работи овде, на Земјата, од кои дел се направени од нас луѓето, што ќе ви дадат нова перспектива.

Неколку фотки што ќе ви покажат колку сме всушност мали:

Брод со луѓе под мост

Огромен коњ

Луѓе во споредба со крузер

Највисоката станбена зграда на континентот Африка, во Јоханесбург

Огромен хангар

Авион и облаци со интересен облик

’Рбет од кит

Ерупцијата на вулканот Сент Хеленс во Вашингтон

Огромна статуа во Волгоград, Русија – на основата има луѓе

Најголемиот рудник за сол во Европа

Замрзнат водопад

Еден од најголемите далноводи во светот со висина од 385 метри

Мостот Голден гејт во Сан Франциско

Пропелер на огромен брод во споредба со нуркач

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Ново најниско слетување? Погледнете колку блиску минува авионот до луѓето на аеродромот во Скијатос

12 Доставувачи кои треба да си дадат отказ од работа