во ,

14 Начини на забава од нашето детство кои ќе им изгледаат малку луди на модерните деца

На млада возраст, сите бевме заинтеренсирани за работи кои ќе им изгледаат прилично чудни на новите генерации. Немавме паметни телефони, кабловска телевизија, компјутери или неограничен интернет. Излегувавме од дома рано наутро и се враќавме доцна во вечерните часови. Овие генерации се забавуваа најдобро што можеа благодарение на нивната богата и безгранична имагинација.

1. Овој вид забава сè уште отвора многу прашања

2. Бирање на случаен број и трескање глупости

3. Привикување на духови и слични „магии“

4. Шмукање на чашата толку силно што ќе ни стои на устата без да ја држиме

5. По кавга со домашните сме си замислувале како се пакуваме и си заминуваме од дома

6. Правење авиони од хартија и се друго што ќе ни дојде при рака на часовите

7. Заспивање со притискање на градите

8. Цртање и бодење на гуми за бришење

9. Лепење на постери по ѕидови или кинење на парчиња од тапетите

10. Цртање обрасци во тетратки во квадратчиња

11. Влечење на прстот по линиите на циглите и плочките со предизвик да не го тргнете прстот или да излезете надвор од линијата

12. Дури и за време на јадење пронаоѓавме начини за забава, како на пример овој

13. Маникир од ливчиња од цвеќе

14. Колачињата се секогаш послатки доколку ги јадете „со се прстите“

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Како ќе изгледаат идните деца на познатите парови (а за некои може само да сонуваме)

Уметник ги рекреира своите кошмари од ноќната парализа во морничави фотографии