во ,

13 Ситуации од животот на трудниците низ илустрации

Бременоста е магична за секоја жена, но понекогаш води до неочекувани и непосакувани ситуации.

Неможноста да се наведнат за да земат испуштен предмет од подот, честите посети на тоалетот, оброците доцна во ноќта стануваат секојдневие… Погледнете илустрации кои прикажуваат ситуации од животот на трудниците:

Сè може да нè расплаче, буквално сè.

Сè што ќе падне на подот, останува таму.

Кога треба да стигнеме до тоалетот ни се чини како да поминува цела вечност.

Едвај чекаме да порасне стомачето, за на крајот да посакуваме да исчезне.

Оброците сред ноќ стануваат новата нормалност.

Ги забележуваме сите трудници околу нас.

Сонот станува скапоцена реткост, особено во последното тримесечје.

Витамините и таблетите за киселини ни стануваат најдобри пријатели.

Косата ни станува погуста и посјајна отсекогаш.

‘Рчиме како трактор.

Расеани сме како никогаш дотогаш.

Кивањето е проследено со силно стегање на нозете.

Добиваме совети кои не сме ни ги побарале.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

38 Мали моменти низ илустрации: Како изгледаат љубовните врски зад затворени врати кога никој не гледа?

Низ илустрации: Социјални мрежи vs. Реалност