во

13 Неверојатни факти за животот во Данска кои сигурно не сте ги знаеле

Неколку фотки од Данска кои го прикажуваат необичните детали од тамошното секојдневие…

„Имам 33 години, но ми правеа анализа во лабораторија за деца. Ме прашаа дали имам деца, им реков дека имам мал внук. Па, ми го дадоа ова“.

Поради променливото време, на многу места можете да изнајмите чадор

Ознаките на велосипедската патека ги потсетуваат велосипедистите да вклучат светло – во Данска секој велосипед мора да има светла за да биде подобро видлив

„Во Копенхаген има држачи за велосипедисти покрај семафорите“.

„На местата за паркирање велосипед можете да ги видите најчудните работи“.

„Тенките чоколади се популарна алтернатива за чоколаден крем во Данска“.

Во градот Скаген се спојуваат Северното и Балтичкото Море

„Капсула“ во која можете да го оставите кучето на безбедно додека пазарите во супермаркет

„Слатките електрични мотори што ги користат локалните поштари“.

Соседствата во Данска се рај за перфекционистите

„Рудник за варовник кој повеќе не се користи за ископување е претворен во туристичка атракција“.

Паркинг за колички во библиотека

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

17 Kуќи кои се споиле со природата со природата на неверојатен начин

21 Неверојатни работи од Норвешка кои покажуваат зошто Викинзите ја избрале оваа земја