во

13 Луѓе со уникатни генетски карактеристики – една бела трепка, чуден облик на бенка

Некои луѓе поради уникатните генетски карактеристики нема шанси да не ги запомните. Дали станува збор за очите или косата, тие се уникатни по некоја своја карактеристика и се истакнуваат.

Познавате ли некои такви?

Луѓе со уникатни генетски карактеристики:

Прстени во зеницата од окото

Само 3 заби секачи на долната вилица (наместо 4)

Долго седо влакно на челото

Една бела трепка

„Можам да ги движам очите независно едно од друго“

Линија на дланката која оди од крај до крај, без прекин

Прст кој е побел од другите поради слаба циркулација

„Имам вродена аномалија и не можам да го свиткам едниот палец“

„Имам целосна хетерохромија (нееднаква боја на ирисот на окото) и физиолошка анизокорија (зеници со различна големина)“

„Имам бенка во форма на солза идеално лоцирана под десното око“

„Можам да го свиткам малиот прст без да го свиткам тој до него“

„Имам мала бела полумесечина во окото“

„Луѓето често мислат дека имам дупче на увото, но во реалноста тоа е само пега“

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

10 Бон-тон правила за однесување со други луѓе, кои само некултурните не ги знаат

Како ќе препознаете Mакедонец на плажа…