во ,

12 Илустрации кои ги кинат на парчиња стереотипите за понежниот пол

Одење низ животот со крената глава, кога тежината на двојните стандарди, стереотипите и туѓите очекувања тежат на вашите рамена, може да биде многу тешко. За ова се илустрациите на уметницата Лејни Молнар – за борбата за слобода на избор, за самоприфаќање, за врски и кариера. За тоа како жените се перципирани од современото општество и притисокот врз нив.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

12 Моќни илустрации што ги побиваат стереотипите за жените

7 Начини да ја победите зимската депресија