во ,

10 Фотографии кои ја будат љубопитноста во секој од нас и не потсетуваат дека светот е чудесно место за живеење


Сте се запрашале ли некогаш како изгледа скелетот на желката?

Белгиските канаринци имаат најдобри фризури меѓу птиците

200 години стара маслинка во Грција

Ова е фотографија од дрон од холандскиот град-тврдина Нарден

Вака изгледа само една капка морска вода под микроскоп

Палатата со 953 прозорци во Џаипур Индија

Кога јадеш сина банана од островот Јава, имаш чувство како да јадеш сладолед од ванила

Ова 400 години старо бонсаи дрво ја преживеа нуклеарната бомба во Хирошима

Замокот Нојшванштајн во Гермнија, во 4-те годишни времиња

Ова не е пештерата од Господар на прстените, туку пештерата Пешна во Македонски Брод, која го добила името по сестрата на Крале Марко. Пешна е пештера со најголем отвор на Балканот – висината на отворот изнесува 40 метри, а широчината 56 метри. Должината на пештерата е 124 метри.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

10 илустративни одговори на прашањето „Што би се случило ако…“

10 Ситуации во кои природата се обиде да нѐ збуни и успеа во тоа