во ,

10 ситуации што докажуваат дека луѓето кои знаат да си угодат добиваат повеќе од овој живот отколку другите

Добро познатата фраза од книгата на Луис Керол е многу погодна за современиот ритам на животот: „Треба да трчате толку брзо само за да останете каде што сте, но за да стигнете некаде, мора да трчате барем двојно побрзо“. Трчаме толку брзо што се чини како недостапен луксуз да застанеме и да се одмориме. И на оваа трка, забораваме дека нашата ефикасност директно зависи од тоа колку сме во можност да се одмориме и да си дозволиме мали задоволства.

1. Дајте си пауза

2. Земајте одмор почесто

3. Одморете се од децата

4. Не барајте од себе премногу

5. Работете каде сакате

6. Понекогаш едноставно треба да безделничите

7. Држете ги децата зафатени со корисни активности.

8. Не штеди пари за себе и за другите

9. Не се опседнувајте со туѓо мислење

10. Научете да одбивате

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

30 примери кои докажуваат дека пластичната операција не е секогаш подобрување

6 најголеми историски мистерии кои најверојатно никогаш нема да бидат решени