во , ,

10 Илустрации ги прикажуваат проблемите од минатото што повеќе не постојат

Често настојуваме да се присетуваме на минатото со чувство на носталгија. Обично сите мислиме дека минатото било многу подобро, но кога ќе размислите подобро, ќе сфатите дека денешната технологија значително ни го олеснува животот.

Замислете си да треба да чекате цела недела за некоја телевизија да ја емитува вашата омилена серија. Или, замислете да тргнете на непознато место без Google Maps.

Погледнете кои секојдневни проблеми засекогаш ги оставивме во минатото:

Чекање ред пред телефонска говорница за да се јавите некому

Изнајмување филмови во видеотека

Чекање со часови да ви го пуштат омилениот музички спот на телевизија

Речиси никогаш немавме доволно простор за сите ЦД-а

Пропуштање на омилените серии

Прашување за насоки

Патувања без Google Maps

Бевме ограничени со бројот фотографии што можеме да ги направиме

Купишта книги за спремање испит

Заедничко читање на утринскиот весник

Купување книги со рецепти

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

11 Грешки во невербалната комуникација поради кои оставате лош впечаток

8 Бон-тон правила кои некултурните луѓе конечно ги научија за време на пандемијата