во

10 Бон-тон правила за однесување со други луѓе, кои само некултурните не ги знаат

Со овие правила вие им покажувате почит на другите и ги земате предвид и нивните потреби, па не би требало да ги игнорирате.

10 бон-тон правила за кои ретко се зборува, низ илустрации:

Немојте да се расправате со партнерот во јавност и решавајте ги проблемите дома

Ако побарате бизнис услуга од пријател, треба да му платите, а не да барате бесплатни услуги или попусти – вака ќе му покажете дека го поддржувате неговиот бизнис

Ако некој пријател ви ја плати сметката за кафе или ручек, следниот пат платете вие

Ако треба да го проверите телефонот, тргнете се настрана и немојте да правите застој на патот

Средувајте го вашиот неред во канцеларија и не чекајте колегите да го прават тоа за вас

Ако некој ви доверил тајна, не треба да ја кажувате, дури и ако повеќе не сте блиски со таа личност

Немојте да ги наметнувате вашите животни избори на другите и немојте да ги критикувате нивните

Немојте да мислите дека некој ви должи нешто само затоа што сте многу постари од него

Велосипедската патека е само за велосипеди

Ако продавницата или ресторанот е неколку минути затворање, не ги задржувајте вработените непотребно и дојдете друг ден

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

14 Стјуардеси откриваат „сочни“ детали и тајни од работното место

13 Луѓе со уникатни генетски карактеристики – една бела трепка, чуден облик на бенка