во ,

Што ќе се добие ако ликовите од поп-културата се групираат по бои?

Филмовите, анимираните филмови, стриповите и ТВ-програмата се преполни со многу ликови кои може да се групираат по различни критериуми.

И додека сме навикнати да ги делиме на добри и лоши, на анимирани и реални, на Marvel и DC Comics, француската илустраторка Линда Будербала добила доста позабавна идеја.

Таа ги собрала на едно место своите омилени ликови и ги поделила по боја.

Портокалов тим

Тука ги имаме Гарфилд, Мерида од „Brave“, Кени од „South Park“, Немо…

https://www.instagram.com/p/Bh8zOfPgbLs/?utm_source=ig_embed

Бел тим

Олаф од „Frozen“, стормтруперите, Каспер, Хелоу Кири и уште многу други.

https://www.instagram.com/p/Bh3okv6DDRi/?utm_source=ig_embed

Црвен тим

Тука можеме да ги сретнеме Хелбој, Дарт Мол, Дедпул, Флеш…

https://www.instagram.com/p/Bh1E1YljoyD/?utm_source=ig_embed

Син тим

Меѓу нив се кријат Мистик од „X-Men“, Дори од „Finding Nemo“, Духот од ламбата на Аладин, Штрумфовите…

https://www.instagram.com/p/Bhv-4IUjqng/?utm_source=ig_embed

Жолт тим

Џивџи, Лиза Симпсон, Мињоните, сунѓерот Боб, Вини Пу и уште многу други без кои овој тим не би бил комплетен.

https://www.instagram.com/p/Bhq_4N5joLB/?utm_source=ig_embed

Зелен тим

Очекувано, тука можете да ги најдете Нинџа желките, Хулк, Јода, Шрек, Маската…

https://www.instagram.com/p/BiB9b2LDLVe/?utm_source=ig_embed

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

22 работи кои неизбежно му се случуваат секому по 30-тата година

11 Начини како да препознаете дека си имате работа со лажго