во ,

Трпана имала љубовник во друг град…

Трпана имала љубовник во друг град. Не знаела како да се извлече од дома за да се види со него, па љубовникот и рекол да излаже дека ќе оди на погреб на некој роднина.

Така и направила, но маж и и рекол и свекрвата да оди со неа. Му се јавува таа на љубовникот и му кажува дека и свекрвата ќе дојде со неа и го прашува што да прави.

– Доведи ја и неа. Ќе и најдеме некој. И таа ќе биде задоволна – и вели љубовникот.

После „погребот“ одејќи си дома, снаата ја прашува свекрвата:

– Мамо, што ќе кажеме кога ќе стигнеме дома?

– Ти снао кажи што сакаш, а јас како што е ред, после 40 дена морам пак да одам.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Од денес ќе плаќаш за сé, ручек 10 евра, перење 10 евра, пеглање 10 евра…

Оче згрешив, најсрамниот грев го направив!