во , , , ,

Се сеќавате ли на југословенската “Галаксија”? Овие ретро насловни страници ја прикажуваат балканската визија за иднината

“Галаксија” e списание кое веројатно го паметат постарите генерации. Тоа беше месечен магазин кој имаше за цел да ја популаризира науката и научната фантастика, а истиот се печатеше во Југославија од 1972 до 1990 година.

Покрај привлечните теми кои ги опфаќаше “Галаксија”, големо внимание привлекуваа и неговите научно-фантастични дизајни на насловни страници кои денеска изгледаат многу ретро.

Погледнете дел од нив:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Талентирана Јапонка на своите деца им прави оброци кои изгледаат како вистински уметнички дела!

11 Фотографии покажуваат што сѐ прават луѓето од досада во изолација?