во ,

Се враќа Перо накај дома и пред влезо гледа еден човек иде по степениците…

Се враќа Перо накај дома и пред влезо гледа еден човек иде по степениците, смее се, пое си, оште да се расцвте од среќа. Перо си вика:

– Овај човек или е добил на лото или е бил кај некоја жена. Пошто днска е недела, нема лото,логички бил е кај некоја жена. У нашио улаз има само две лсни жени. Мојата и Стојанка. Пошто е Стојанка у болница, логички е дека е бил кај мојта жена. А она има двујца швалери. Мите и Трајче. Логички е дека Трајче е днска на риби, нели недела е, зашто е он рибар .Овој мора да е Мите.

– Здраво Мите.

– Здраво. Чекај од дека ми го знаеш името?

– Логика бе брат.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Синот добил единица и татко му го кара…

Командирот го прашува човекот: Зошто бе така си викал?