во

Само момент господине, да го најдам картонот… Да, значи скршеницата зараснува добро…

Ѕвони телефонот во болницата:

– Ало, се јавувам да прашам за Николов од соба број 6.

– Само момент господине, да го најдам картонот… Да, значи скршеницата зараснува добро, по 3 дена ќе го извадиме гипсот.

– А ќе треба ли уште да остане во болница.

– Да, ќе го пуштиме по 1 недела, ако сѐ биде во ред на снимката. А кој се јавува, некој близок од семејството?

– Не, јас сум Николов од соба број 6, ама тука никој ништо не ти објаснува.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Зајко, да не си грешка нешто?

Бабо, тоа е од годините…