во ,

Работи кои ги правиме секојдневно, а не сме свесни колку се опасни


Луѓето имаат сетило што им помага да предвидат опасна ситуација. Сепак, не можат да се предвидат сите ситуации, особено нештата што ги правиме секој ден, а за кои веруваме дека се безопасни.

Употреба на парфеми полни со хемикалии

Многу парфеми се полни со штетни состојки што производителите ги чуваат во тајност. Овие состојки потекнуваат од нафтата и можат да предизвикаат респираторни и хормонални проблеми, гадење и повраќање.

Воздржување од кивање

Никогаш не треба да се воздржувате од кивање. Ако се воздржите од кивање, може да предизвикате пукање на тапанчето на ушите. Воздржувањето од кивање, исто така, може да предизвика пукање на крвните клетки во очите, носот и ушите.

Не ја менувате перницата

Секоја вечер додека спиете, навлаката на перницата ги апсорбира нечистотиите од кожата и косата. Ова може да привлече грини кои ќе се репродуцираат во вашата перница, што може да доведе до алергиски реакции.

Ги отстранувате влакненцата од носот

Отстранувањето на влакната од носот може да предизвика иритација и воспаление на кожата. Ова може да доведе до слабеење на вашиот имунитет.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Бел прамен, шпицести уши: 10 луѓе кои генетиката ги направи уникатни

Различната перцепција за времето и парите низ реални ситуации од секојдневието