во ,

Птиците и свињите не седат заедно….

Доаѓа студент на предавањe, бара слободно место и седнува до професорот.

Професорот надмено вели:

– Птиците и свињите не седат заедно.

– Во ред, тогаш јас ќе одлетам. – се преместил студентот.

Професорот се изнервирал и решил да го бутне на испит.

Доаѓа време за полагање. Студентот оди и одговара за десетка. Професорот му поставува последно трик-прашање:

– Одиш по улица и гледаш две торби, во едната има памет, а во другата пари. Која торба ќе ја земеш?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Еве ви 500 денари и земете ја кравата и однесете ја во другото село кај бикот на Трајче…

Извинете, изгледа ми останала во другата виндјакна!