во ,

Професорка покажала каква алатка за препишување направил нејзин студент: „Каква уметност“

Јоланда де Лучи, професорка по право од Шпанија, објавила фотографија на Твитер од алатка за препишување која пред неколку години ја запленила од нејзин студент.

Креативниот препишувач го изрезбал материјалот по казнено право на 11 пенкала.

„Чистејќи ја својата канцеларија, наидов на сувенир од факултет кој го запленив од еден студент пред неколку години. Казнено право на пенкала. Каква уметност!“, напишала Јоланда во објавата која ја лајкнале повеќе од 290.000 луѓе.

„Неверојатно е како, кога се врежани со механички средства, буквите имаат тенденција да репродуцираат римска рустика“, напишала една корисничка на Твитер.

„Добро го познавам авторот на тоа прекрасно дело“, открил еден Твитерџија и објаснил како биле направени пенкалата: „Техниката која уметникот ја користел, како што вели самиот, се состоела од замена на моливот со игла, што му овозможило исклучително едноставно пишување“.

Друга личност во коментари се присетила дека го правела истото уште во 80-те години.

„Го направив тоа во 1987 година со жолто „Bic“ пенкало. Не го користев бидејќи толку бев сконцентриран да го напишам што го научив материјалот“, гласи коментарот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

10 Катастрофални фејлови во правење и декорирање торти

Слушај сега добро! 1 има ли?