во ,

Некогаш и сега: 10 Илустрации прикажуваат како се променил животот

Живееме во свет кој постојано се менува, особено со брзиот развој на технологиите.

Илустрациите на Алис Перкмини прикажуваат како изгледаше животот во минатото, кога требаше да сметаме на другите луѓе за совет, а како изгледа денес, во ерата на Google и морето од информации.

Порано сметавме на „Мама“ за совет, а сега го имаме Google

Сега не мора да се сретнеш со пријателката за да ја „отстраниш“ од листата на пријатели

Порано бевме потрпеливи, сега не можеме да чекаме ниту неколку минути

Нештата на училиште се променија

Казните на децата исто така се променија

Технологијата постојано се развива, а ние можеме само да нагодуваме што ни носи иднината

Порано имавме едни обувки и ги носевме со години, а сега…

Се сеќавате на времето кога споделувавте намирници со соседите? Сега споделувањето е различно

Кампувањето вклучува многу повеќе од термос со чај и нешто за поткаснување

Животот дефинитивно е покомплициран, но и позабавен…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

9-годишно момче од Русија ги „продава“ своите прекрасни цртежи за да им помогне на животни во засолниште

24 Забавни илустрации ги прикажуваат симпатичните маки на девојките