во ,

Како ќе изгледа светот во 2000-та година – Визијата на француските уметници пред сто години, низ илустрации


Во периодот од 1899 до 1910, неколку француски уметници биле замолени да предвидат како би изгледала иднината.

Уметниците имале задача да си ја замислат 2000-та година и да ја нацртаат нивната визија за иднината.

Интересно е што некои од нив и не биле далеку од сегашната реалност.

Можеби немаме подморница што ја влече кит, но дефинитивно имаме видео повици, автоматизација во производството и летачки машини.

Овие уметници добро ја набљудувале нивната сегашност и направиле надградба на тогашните уреди и машини, па резултатот се еден вид „стимпанк“ илустрации кои ни дозволуваат да ѕирнеме во нивните умови.


Како вие би ја замислиле иднината ако живеевте на почетокот на 20-тиот век?

Погледнете ги футуристичките илустрации од минатото:


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

17 кул изуми од светот кои ни требаат и во градовите во Македонија

20 Фотографии од Британец кој се претвора во било која позната личност и неговите вештини оставаат без здив