во

Како треба да изгледаат логоата на светските компании во време на корона?

Целиот свет е погоден од корона вирус, а дизајнер од Словенија ја искористи својата креативност за да ги измени логоата на големите компании во насока на препораките за заштита.

Препораките веќе сите ги знаеме – одржување лична хигиена, одржување социјална дистанца, седење дома наместо излегување надвор во круг на луѓе и избегнување масовни собири.

„Само идеја како логоата би требало да изгледаат во овие тешки времиња. Држете се луѓе. Останете дома“ – вели Јуре Товријан за неговото креативно ребрендирање.

Погледнете како изгледаат предлозите за логоа на компании и организации:

Corona Extra (пиво)

The US Open (Тенис)

Mastercard

Starbucks

Nike

LinkedIn

Олимписки игри

NBA

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

27 Моќни илустрации кои ја прикажуваат борбата на медицинските лица со корона вирусот

Најдобриот фестивал годинава – „КАУЧела“ – графички дизајнери со инвентивни илустрации за корона вирусот