во

Зете расипано е казанчето, поправи го…

Му вели свекрвата на домазетот:

– Зете расипано е казанчето, поправи го.

– Што ми е гајле, не е мое.

Наредниот ден:

– Зете расипана е кадата, среди ја.

– Што ми е гајле, не е моја.

Се изнервирала бабата, му ја препишала целата куќа на зетот и следниот ден му вели:

– Зете, поправи го казанчето не чини.

– Што ти е гајле, не е твое.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие бабо зошто не кревате рака, христијански е да им простуваме на непријателите….

Каде беше до сега?