во

Замислете дека сте во автобус со уште 25 патници, кој се движи со брзина од 60 km/h, правец југозапад…

Станува збор за професор по математика од оние кои сакаат да си кажат: “Само Бог знае за 5-ка, јас знам за 4-ка, а вие, во најдобар случај можете да добиете 3-ка“.

Решил да ги изненади учениците па им дал необична задача која изгледала вака:

– Замислете дека сте во автобус со уште 25 патници, кој се движи со брзина од 60 km/h, правец југозапад, температурата е +20°C, покрај патот тече поток во кој температурата на водата е +14°C, на шоферот му фалат 2 предни заба и сето ова се случува во сабота. Колку години имам јас?

Во класот нормално дека завладеала тишини, а професорот победнички се смешкал…

И тогаш Перица дигнал 2 прста.

Професорот (цинично) му рекол “Ајде Перица да видиме баш..“

Перица: Вие имате 44 години!

Професорот: Браво! Како погоди???

Перица: Па, многу едноставно. Кај мене во маало има еден Перо кој има 22 години и сите велат дека е “полу-идиот“!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Перо се разбудил со жестока главоболка по Божиќната прослава во својата фирма…

Најгледани филмски наслови за 2023 во Македонија