во ,

Дизајнерите рекреираат 7 футуристички дизајни на возила од 1900-тите години што никогаш не се реализирале

Отсекогаш сме биле љубопитни за тоа како ќе изгледа идниот свет и како ќе се развиваат модерните технологии, бидејќи нема начин да се предвиди. Оваа љубопитност беше истакната кога американските футуристи имаат многу луди техно-утописки соништа за иднината. Ништо не беше претерано или премногу луксузно; сепак, кога се соочија со реалноста, инженерите ги сфатија своите граници. „Budget Direct“ ги вратија во живот овие 7 нацрти кои луѓето сакале да ги реализираат. Popular Mechanics, Popular Science и Modern Mechanix се три (многу слични) списанија кои од 1930-тите им дале на луѓето прозорец кон иднината … или барем сон за иднината.

Super-Cycle (1936)

Крајслер „наследник“ (1941)

HobbyPop RoadShop (1958)

Меклаут – Концепт на ХВ’61 (1961)

Синглети (1962)

Новиот градски автомобил (1970)

Анти-гравитациски автомобил (1979)

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Мали, но значајни животни промени што ќе ви помогнат да се справите со анксиозноста

12 Знаци дека една личност нема да дозволи да ја манипулираат и искористуваат