во

А бе, што оволку часовници?

Починал некој човек и чекајќи ред кај Свети Петар, забележал многу ѕидни часовници во ходникот. Кога дошол на ред го прашува Св.Петар:

– А бе, што оволку часовници?

– Е па според брзината на вртењето на казалките, гледам колку се краде во секоја земја.

– А Македонија не ја гледам?

– Е, часовникот за Македонија ми е во дневна, ми служи како вентилатор!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Кај си ти, три дена те нема на работа?

Имате крема за чевли бр. 42?