во

Ќерко, овај твојо многу ќуте…

Зето иде прв пут на гости кај бабата и дедото. Пречекале го заедно со постарио зет и шурата.

– Ќерко, овај твојо многу ќуте.

– Ако тате поарно да ќуте.

– Баџо кажи нешто глас да ти слушнемо.

– Поарно да си ќуту дек сам уста отворил сегде ќутек сам добил

– Тамн работа зете, прв пут у куќа улаваш, овој е више и твоја куќа нема ќутек.

– Што г’з има оваа бабата да и го на*укам у него. Балд’зата има поубави ци*ки од мојта, а шурнајката плаче за е*ање.

Бам, бум, плас, плас, дедото, баџанако и шурата почнале да го тепат, а зето вика:

– Е нели нема да ме тепате… Олеле, оф, убаво ви реко ДЕК САМ УСТА ОТВОРИЛ СЕГДЕ ЌУТЕК САМ ДОБИЛ!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Се возел еден моторџија кога одеднаш патот му го пресечува див зајак…

Тоа е докторе, не можам да имам деца…